0

O kolačićima

Kolačići

 

Kolačići su male riječne datoteke, koje većina internetskih stranica spremi u aparate pretraživača sa kojima se spajaju na internet sa namjerom prepoznavanja pojedinih aparata, koje su pretraživači upotrijebili kod povezivanja. Njihovo pohranjivanje je pod potpunim nadzorom brisanja, kojeg upotrebljava pretraživač –tako može po želji pohraniti ili onemogućiti kolačiće.

 

Zašto su kolačići potrebni?

 

Funkcije eposlovanja ne bi bile mogoće bez kolačića. Interakcija između internetskih klijenata i internet stranice je pomoću kolačića jednostavnija i brža. Sa njihovom pomoću internet stranica zapamti pojedine zadaće te je time brže pretraživanje te bolje učinkovito. Kolačiće upotrebljava većina internetskih stranica,priručno su sredstvo za najnoviji sadržaj, koji je u skladu sa interesima pojedinačnog internetskog pretraživača. Razloga za upotrebu kolačića ima više, od pohranjivanja podataka o stanju internetske stranice, pomoći kod različitih statistika, pretraživanja dotične stranice.... Poduzeća mogu sa pomoću kolačića ocijenjivati svoje internet stranice, vrste i pregled različitih oglasakoje se nude na timinternetskim stranicama.

 

Koje podatke sadrži internetsko mjesto?

Poduzeće Ime kolačića Namjena Vrijeme trajanja
Konstill d.o.o. PHPSESID Identifikacija Trajanje seje
Konstill d.o.o. language Postavljanje jezika 30 dana
Konstill d.o.o. currency Postavljanje valute 30 dana
Konstill d.o.o. CL_* Upotreba kolačića 1 godinu
Konstill d.o.o. display Postavljanje prikaza Trajanje seje
Google Analytics _ga statistika pogleda internet strane 2 godine
Kissmetrics km_ai, km_iv, km_uq analitika  5 godina
Kissmetrics km_vs analitika 1 dan
Kissmetrics kvcd analitika 20 godina
Midas Network d.o.o. Midaspixel marketing 20 godina
Facebook reg_* analitika  
Facebook fr analitika 3 mjeseca

 

Onemogućenje kolačića


Internet stranica optimalno radi, ako su svi kolačići omogućeni. Postavke za kolačiće nadzirete i mjenjate sa izbornikom internetskog brisanja.

Za informacije o postavljanju kolačića izaberite ispod internetsko brisanje kojeg upotrebljavate.

 

 

Ako isključite kolačiće onemogućiti će te neke mogućnosti internetske stranice. I kod isključenja svih kolačića internetski će pretraživač još uvijek prikupljati neke informacije. Te informacije su potrebne za osnovni rad naše internetske stranice.

 

Kolačiće možete obrisati, to napravite sa klikom na dugme:

 

Koje osobne podatke čuvamo i kako ih možete izmjeniti

 

Izvješće o vašim osobnim podacima možete dobiti na poveznici GDPR izvješće. Sljedite korake kako bi dobili izvješće i upute za korekciju ili potpuno odstranjivanje vaših podataka. Kako urediti vaše podatke ili ih kontrolirati pojedinačno ovisi o načinu podnošenja podataka o naruđbi stvaranjem korisničkog računa, naruđbom kao gost ili upisivanjem vašeg emaila v Newsletter.