0

Pored obvezne opreme imate i slijedeću pomoćnu opremu

U autu je obavezno imati najosnovniju opremu, koju propisuje zakon. Iako je pored obavezne opreme dobro imati i ostalu pomoćnu opremu, koja vam omogućava, da ćete lako sami riješavati manje kvarove..

Pored obavezne opreme preporučujemoi slijedeće:

Dizalica, alat i rukavice

Dizalicu trebate ukoliko morate zamjeniti gumu, kao i alat za to. Manji komplet sa klještima i odvijačima može vas spasiti u neprilici, koja nemora biti povezana sa vozilom. Rukavice trebate, da ne uprljate previše ruke.

 

Autokarte

Vjerovatno imate GPS-navigaciju, ali klasična papirnata karta može lako poslužiti ukoloko dođe do kakve promjene na cesti.

 

Srebrna ljepilna traka i plastične vezice

 

Tako lako, provjereno, popravite 95 % kvarova. 

 

Konop(za vuču) i elastične trake 

 

Na klasičan način, sa konopom, vas mogu dandanas »šlepati«. Višeputa vam konop može poslužiti i u druge svrhe (zavezati, učvrstiti,...). Isto tako možete sa elastičnim trakama i elastičnim mrežama za prtljažni prostor iskoristiti za neke situacije. 

 

Za zimsko vrijeme

 

U zimskom vremenu, pored lanaca za snijeg, imajte i strugač za snijeg i led, manju lopatu i dekicu. U sniježnim uvijetima možete se brzo smočiti, kod namještanja lanaca za snijeg. Rukavice su po zimi  posebno preporučljive, i kao manja podloga za pod koljeno, kad budete klečali na mokroj cesti.

 

Ostalo što lako može poslužiti

 

Vatrogasni aparat, kišobran, kapa sa štitnikom za sunce, vreća iz tkanine, žeton za trgovinske voziće, papirnate i vlažne maramice, punjač za mobilni telefon, kemijska olovka i notes, skriveni novčanik sa malo novaca, žvakaće gume i manja baterijska svetiljka.